Top 10 van roofbouwsignalen

Je hebt stress nodig. Want zonde stress geen prestaties. Echter moeten we wel de rust pakken na stress en zware inspanningen. Als we te lang doorgaan onder hoge druk dan stapelen de stresshormonen zich op. En dat betekent roofbouw. Roofbouw op ons lichaam en op onze geest. Daarom geef ik je hieronder de top 10 signalen dat je met roofbouw bezig bent.

  1. Je merkt dat je geen zin meer hebt in dingen. Je kunt je niet meer aanzetten tot dingen die je normaal leuk vindt om te ondernemen.
  2. Je blijft te gespannen. Je bent altijd op scherp. Ontspannen lukt helaas niet meer.
  3. Prikkelbaar. Snel aangebrand. Collega’s durven niets meer tegen je te zeggen, want om het minste of geringste hebben ze ruzie met je. Je incasseringsvermogen is op. En je hebt een kort lontje.
  4. Je ligt nachten wakker. Te piekeren te malen. Je kunt zaken niet meer loslaten.
  5. Hoofdpijn, spierpijn, pijn in de onderrug en pijn in je schouders. Gespannen spieren. Vage lichamelijke klachten die je niet kunt thuisbrengen.
  6. Je zit als je thuiskomt verweesd op de bank te staren. Je komt tot niets. Je bent helemaal futloos.
  7. Dit heb je in eerste instantie niet direct door, maar je werktempo gaat omlaag. terwijl het aantal werkuren omhoog gaat. Je kunt niet stoppen met werken. Je blijft maar doorgaan
  8. Je bent snel afgeleid. En je begint fouten te maken. Je vergeet afspraken. Je hoofd kan moeilijk bijbenen waar je mee bezig bent.
  9. Overdag ben je doodmoe. En ’s avonds kom je niet in slaap. ’s Nachts lig je wakker. Je hebt slaapproblemen.
  10. Bij nummer 5 zei ik het al. Je hebt vage lichamelijke klachten. Maar ook je weerstand gaat omlaag. Je bent vaker grieperig en neemt eerder een verkoudheid over.

Bovenstaand zijn tien punten die je erop wijzen dat je wellicht bezig bent met het chronisch opbouwen van je stresshormonen. Herken je jezelf in veel van deze punten? Pas dan op. Wil je preventief hier iets aan doen? Neem dan contact met me op of bekijk de vier tips op homepage van Stress Prevent.

Merk je dat je al overspannen bent of lukt herstellen helemaal niet meer? Neem dan zeker ook contact met me op. Ik help je graag.

Ademhalingsproblemen

Voorkom chronische stress

Pas op met deze signalen voor roofbouw op je gezondheid. En voorkom chronische stress. Met deze mix van behandelingen wil ik je graag helpen in de toekomst overspannenheid te voorkomen.