Biofeedback

Welke signalen geeft je lichaam? Luister je naar je lichaam? We registreren lichaamssignalen met een biofeedback- en myofeedbackmeting. Door de biofeedbackmeting kun je zien hoe het lichaam reageert. Zo kun je zien wat er gebeurt in het lichaam bij angststoornissen. En of er sprake is van hyperventilatie, dysfunctionele ademhalingen, gespannen spieren en hoofdpijn.

Met myofeedback kun je meten of er sprake is van een verhoogde spierspanning en of iemand die spieren goed kan ontspannen. Vaak is dit bij hoofdpijn juist niet het geval. Dit maakt duidelijk hoe houding en spanning van invloed zijn. De uitslagen van de metingen hebben een groot leereffect. Vaak al na één sessie.

Biofeedbackapparatuur meet de volgende functies

  • Huidweerstand
  • Ademhaling
  • Spierspanning
  • Temperatuur
  • Hartslag en hartslagvariaties

Met biofeedback en myofeedback maken we op de computer de signalen uit het lichaam zichtbaar. Zo zien we precies wat er in het lichaam gebeurt. Bijvoorbeeld bij angstgevoelens, hyperventilatie, dysfunctionele ademhaling, nek- en schouderpijn, RSI en hoofdpijn. Hierdoor kan ik je beter behandelen bij deze klachten en het voorkomen daarvan.

Bij biofeedback worden lichaamssignalen meteen op het scherm zichtbaar